Berkeyn puhdistus­tekniikka perustuu kolmivaiheiseen järjestelmään:

Berkeyn toimintaperiaate.

Tutkimustuloksia

Berkeyn puhdistus- ja suodatuskykyä on tutkittu laajasti. Tutkimusta on tehty mm. seuraavista asioista:

  • suodattimen puhdistuskyky
  • orgaanisten epäpuhtauksien poistokyky
  • epäorgaanisten aineiden poistokyky
  • mikrobien poistokyky
  • lyijyn poistokyky
  • uraanin poistokyky
  • fluorin poistokyky
  • radioaktiivisuus.

Käänteis­osmoosista muutamalla sanalla

Veden terveellisyyden kannalta käänteisosmoosia tai veden tislausta ei enää suositella. Useimmat nykyisistä tutkimuksista ja useat terveydenhuollon asiantuntijat eivät enää suosittele näitä keinoja pitkäaikaiskäyttöön. Tämä siksi, että käänteisosmoosi ja tislaus poistavat kaikki hyödylliset mineraalit vedestä, jolloin vedestä tulee hapan hypotoninen liuos.

Kemistit kertovat, että kun hypotoninen (de-mineralisoitu) liuos joutuu kosketuksiin hypertonisen (mineralisoidun) liuoksen kanssa, hypertonisen liuoksen mineraalit siirtyvät ulos ja hypotoniseen liuokseen, kunnes tasapaino saavutetaan.

Tämä tarkoittaa sitä, että kun juot hypotonista vettä, veren ja imunestejärjestelmän kivennäisaineet, jotka ovat hypertonisia, siirtyvät hypotoniseen käänteisosmoosilla puhdistettuun veteen tai tislattuun veteen, joka huuhtelee ne pois kehosta virtsatessa.

Kehon pyrkiessä uudelleen mineralisoitumaan, veri ja imusolmukkeet alkavat sitten kaivaa mineraaleja muista kehonosista, kuten luista ja muista elimistä. Tämä prosessi toistaa itsensä joka kerta, kun de-mineralisoitua hypotonista vettä nautitaan.

Useat tutkimukset viittaavat siihen, että ihmiset, jotka juovat de-mineralisoitua vettä (hypotoninen) pitkällä aikavälillä, voivat olla alttiimpia degeneratiivisille sairauksille, kuten osteoporoosille. Kantamme kaikkeen puhdistettuun veteen on kuitenkin positiivinen, mutta jos vedestä tulee liian puhdasta, sinun tulisi mahdollisesti lisätä ravinteita ulkopuolelta.

Berkey-puhdistusjärjestelmä ei poista hyödyllisiä mineraaleja vedestä, mutta uuttaa haitallisia raskasmetalleja, kuten lyijyä, elohopeaa ja sedimenttimineraaleja (rautaoksidia). Kokonaisliuenneiden kiintoaineiden lukema ei tyypillisesti muutu siksi paljoakaan, ellei lähdevedessä ole paljon raskasmetalleja tai sedimenttimineraaleja.

Miten Berkey eroaa Brita-veden­suodattimesta?

– Meiltä kysytään usein, mitä eroa on Berkey-vedenpuhdistimella ja Brita-vedensuodattimella, sanoo Philip Boerma, Euroopan suurin Berkey-jälleenmyyjä.

– Ensimmäinen vastaus on yleensä “markkinointi”, mutta tietenkin erot ovat paljon moninaisempia. Vertailussa Brita-vedensuodatin häviää Black Berkey-suodattimille monilla tasoilla.

Miten Brita- vedensuodatin pärjää Berkeytä vastaan raskasmetallien poiston suhteen?

Muutama vuosi sitten Health Ranger julkaisi raskasmetallien poiston tulokset erilaisilla muovisilla vedensuodattimilla, tulokset eivät olleet rohkaisevia.

Britalla oli seuraavat poistoprosentit: alumiini -33,9% (Brita-suodattimella todella lisättiin alumiinia, vaikka tämä voi olla kemiallisesti inertti ja siten vaaraton alumiinitrioksidi. Emme tiedä miten Health Ranger -laboratorio kykeni tekemään tämän eron.), kupari 8,6%, arseeni 12,1%, strontiumi 3,6%, kadmium 6,6%, cesium 9,5%, elohopea 74,6%, lyijy 14,1% ja uraani 10,0%.

Black Berkey- suodattimien havaittiin itsenäisillä laboratoriotesteillä poistavan edellä mainittuja raskasmetalleja  99 prosenttisesti tai sitä korkeammalle asteelle ja edellä mainituista radioaktiivisista aineista vähintään 95 prosenttia.

Brita-suodattimen ja Big Berkeyn bakteerien poisto ja käyttöikä

– Patogeenisten bakteerien poistamisesta Britalla emme ole löytäneet tietoa, kertoo Boerma. – He eivät julkaise tietoja patogeenisten bakteerien eliminoinnista verkkosivuillaan. Tämä johtaa siihen, että ehkä bakteriologinen kontaminaatio on joko poistettu tai niin alhaisella tasolla, että Brita ei paljasta tätä tietoa. Vuosia sitten tehtiin tutkimus, jossa todettiin jopa bakteerimäärien kasvua Britan suodattamassa vedessä.

Black Berkey-suodattimet ovat omassa luokassaan ja siksi ne luokitellaan vedenpuhdistimiksi vedensuodattimien sijaan: Black Berkey- suodattimet poistavat patogeeniset bakteerit 99,9999999-prosenttisesti.

Brita-suodatinpatruunat on vaihdettava 4 viikon välein tai 100 litran jälkeen. Mikäli vedenlähde on kovempaa kuin 12 astetta Clarke-kovuusasteikolla, tulee Brita-vedensuodattimen patruunat vaihtaa jo aiemmin.

Berkeyssä vakiona mukaan tulevat kaksi mustaa suodatinta voivat suodattaa jopa 22 700 litraa.

– Usein oletetaan, että Britan suodattimet olisivat paljon halvempia kuin Berkey-vedenpuhdistinpari 22 700 litran elinkaaren ajan, mutta asia näyttää olevan päinvastoin, Boerma toteaa.

– Brita- vedensuodattimen kokonaiskustannukset ovat 1519 euroa tuolla kulutusmäärällä. Kustannukset Big Berkeyn kahdella Black Berkey suodattimella ovat 279 euroa.

Tutustu Berkey-veden­­puhdistimiin

Lue lisää Berkeystä ja valitse sopivin koko:

Berkey vedenpuhdistin.
Vedenpuhdistaminen.com

Tilaamalla uutiskirjeemme saat alennuskoodien ja ajankohtaisen tiedon lisäksi e-kirjan MIESVOIMAA! Opas testosteronitason parantamiseen