Usein kysytyt kysymykset

Miten valitsen minulle sopivan Berkeyn?

Berkey-puhdistimet ovat toiminnoiltaan samanlaisia. Tärkein kysymys on, kuinka montaa henkilöä sen tulisi palvella. Esimerkiksi Travel Berkey, joka on pienin pöytämalli, sopii parhaiten 1-2 hengelle ja sen säiliö on 5,7 litraa. Suurin malli Crown Berkey on kooltaan 22,7 litrainen eli sopii noin 6-12 henkilölle.


Miten valita oikean kokoinen laite

Miten Berkey eroaa käyttöhinnaltaan muista? 

Alkuun Berkey on sijoituksena arvokkaampi kuin joku muu ratkaisu, mutta sen pitkä käyttöikä ja tehokkuus tuo käyttöhinnan reilusti alas. Käytössä Berkey on reilusti muita ratkaisuja edullisempi ja monipuolisempi.

Berkey-suodatinpari 0.006€/L

Aqva Ultra suodatin 0.022€/L

Brita Maxtra suodatin 0.08€/L

Pullotettu vesi Polar Spring 5.15L kanisteri 0.30€/L

Vertailussa käytetty suodattimien hintaa ja vaihtoväliä hinnan määrittämiseksi.


Katso käyttäjän vertailu

Miten Berkey toimii talvella?

Käytössä oleva Berkey-suodatin ei kestä pakkasta, koska jää hajottaa suodattimen rakenteen. Ennen varastointia Berkey-suodattimien on hyvä antaa kunnolla kuivua, mikäli sitä säilytetään mahdollisesti pakkasolosuhteissa.

Video kuinka säilytän laitetta jos se ei ole aktiivikäytössä

Poistaako Berkey fluorin?

Mustat Berkey-suodattimet eivät poista kaikkea fluoria. Voit ostaa lisäosina fluorin poistavat PF-2 patruunasuodattimet. 

Miten aloitan Berkeyn käyttämisen?

Suodatinpatruunat tulee ensin paineistaa. Pakkauksen mukana tulee asennuskumi, joka asetetaan suodattimen ja hanan väliin. Tämän jälkeen hanasta valutetaan vettä, kunnes suodatinpatruunan läpi tihkuu vettä. Sen jälkeen suodatin on valmis käyttöön. Lisävarusteena voi ostaa paineistuspumpun jos paineistus tehdään vesijohtoverkon ulkopuolella.

Miten Berkey puhdistetaan?

Suodattimet puhdistetaan irrottamalla ne säiliöstä ja harjaamalla niitä karkealla harjalla esimerkiksi juuresharjalla, kunnes huomaat tummaa väriä irtoavan. Puhdistuksen jälkeen muista paineistaa filtterit uudelleen kuten käyttöön otettaessa.

Metalli- ja muiden osien puhdistaminen tehdään kuten astioita tiskattaessa.

Kuin usein suodattimet tulisi puhdistaa?

Jos käytät normaalia hanavettä, suodattimen puhdistaminen kerran noin kahdessa kuukaudessa riittää. Jos käytät likaisempaa vettä, useammin puhdistaminen on tarpeen ja huomaat sen siitä että veden puhdistaminen hidastuu. 

Miten veden puhdistamista voi nopeuttaa?

Kaikkiin Berkey malleihin sisältyy kaksi suodatinpatruunaa. Isompiin malleihin voi asentaa useamman patruunan, jopa 8:aan asti. Mitä useampi suodatin, sitä nopeammin veden puhdistaminen tapahtuu. Veden määrä yläsäiliössä vaikuttaa virtaamisnopeuteen. Mitä enemmän yläsäiliössä on painetta, sitä nopeammin vesi painuu suodattimien läpi. 

Miten puhdistaa vettä, jossa on maa-aineksia, hiekkaa tai vastaavaa?

Hyvin likaista vettä puhdistettaessa, esisuodatus on suodattimien käyttöiän kannalta olennaista. Paras tapa on kaataa esipuhdistettava vesi sileällä hiekalla täytetyn ämpärin läpi, jonka pohjalla on kangas hiekan poisvalumisen estämiseksi ja sen alla reikiä veden valumista varten. Tämän jälkeen kaataa vesi normaaliin puhdistukseen Berkeyyn.

Onko Berkeyllä takuu?

Kyllä, Berkey-puhdistuselementeillä on kahden vuoden takuu, joka lasketaan kuuden kuukauden välein. Takuu on samanlainen kuin renkaan kulutuspinnan takuu. Toisin sanoen, jos olet käyttänyt suodattimia kuusi kuukautta, 75% takuusta on edelleen voimassa, joten voit saada korvauksen 25% normaalista kustannuksesta. Itse järjestelmillä ja niiden osilla on kuuden kuukauden takuu jäljempänä esitetyllä tavalla.

Tarkat takuuehdot löydät jälleenmyyjän sivuilta otsikosta Help/Guarantee.

Poistaako Berkey mikromuovit vedestä?

Suodattimilla ei vielä ole tehty suoraa mikrovuovien poiston testausta. Suodattimet on kuitenkin testattu poistavan virukset, jotka ovat ovat pienempiä kuin mikrovuovit. Voidaan varsin hyvin olettaa, että isommat mikromuovikuidut suodattuvat myös. Mutta koska tästä ei ole virallista testitulosta, ei Berkey näin voi julkistaa.

Kuinka paljon vettä eri Berkeyt voivat puhdistaa tunnissa? Kuinka valitsen itselleni sopivan Berkeyn?

Alla eri Berkey-mallien puhdistuskapasiteetti, puhdistuskyky ja hinta. Huomioi, että kaikki alla ovat 1-2 suodatinpatruunaa sisältäviä vakiotilauskokoja. Isompiin malleihin mahtuu jopa 8 suodatinpatruunaa ja ne tulee tilata erikseen. Kuvattuna kaikkien maksimipuhdistuskyky myös maksimimäärällä suodatinpatruunoilla kyseiseen laitteeseen.

MallikapasiteettiSuodattimetVirtausnopeus *Hinta sis. ALV
Go Berkey.95 litraa1 -€ 199
Travel Berkey5,7 litraa210,4 l / h€ 266
Berkey Light10,4 litraa215,1 l / h
€ 259
Berkey Light10,4 litraa432 l / h€ 375
Big Berkey8,5 litraa213.2l / h€ 297
Big Berkey8,5 litraa426,5 l / h€ 412
Royal Berkey12,3 litraa215,1 l / h€ 326
Royal Berkey12,3 litraa430,2 l / h€ 441
Imperial Berkey17 litraa220,8 l / h€ 358
Imperial Berkey17 litraa662.5l / h€ 571
Crown Berkey22,5 litraa224,6 l / h€ 385
Crown Berkey 22,5 litraa898,4 l / h€ 669
  • Kompakti Travel Berkey  on ihanteellinen päivittäiseen käyttöön 1-2 hengelle, jotka käyttävät vettä pääasiassa juomiseen tai kun tila on hyvin rajallinen.
  • Big Berkey (1-4 henkilöä) ja Royal Berkey (2-6 henkilöä) ovat suosituimmat koot kotikäyttöön ja pieniin toimistoihin.
  • Imperial Berkey ja Crown Berkey järjestelmät sopivat esimerkiksi aktiivisille tai suuremmille perheille, toimistoihin, kahviloihin ja ravintoloihin, kuntosalille sekä joogasaleihin ja odotustiloihin.
  • Kun käytät Berkeytäsi paikassa, jossa ei ole juomakelpoista vettä, esimerkiksi mökkeillessä, veneillessä tai matkailuautossa, tässä asioita huomioitavaksesi. Kannattaa valita suurempien Imperial Berkey- tai Crown Berkey -tuotteiden väliltä, mikäli tilaa on riittävästi. Tämä siksi, että sinulla riittävä määrä puhdasta vettä juomiseen, ruoanlaittoon ja tarvittaessa peseytymiseen. Travel Berkeyn tai Big Berkeyn voi myös helposti asentaa matkailuautoon.
  • Jos matkustat ulkomaille, Go Berkey tai Travel Berkey sopivat matkalaukkuusi.
  • Sports Berkey juomapullon avulla voit puhdistaa vettä missä tahansa ja mistä tahansa makeanvedenlähteestä. Olitpa sitten töissä, matkalla, vaelluksilla tai retkeillä Sports Berkey varmistaa, että sinulla on puhdasta juomavettä.
  • Ulkoilu ja urheilutapahtumiin, BPA-muovista Berkey Light voi olla hyvä vaihtoehto, koska se on edullinen, kevyt ja kestävä.