Talousvettä desinfioidaan kloorilla, joka haihtuu hengitysilmaan ja imeytyy ihon läpi.

Kloori on erittäin vaarallinen myrkky, joka imeytyy kehoon. Sitä lisätään hanavesiin puhdistamistarkoituksessa. Kloorin hengittäminen suihkussa on jopa haitallisempaa kuin klooriveden juominen!

Tämän artikkelin linkit ja videot kuvaavat tarkemmin kloorin aiheuttamia haittoja sekä antavat ratkaisuehdotuksia, jotta voit suojella itseäsi ja perhettäsi myrkyltä. Kloori on myös sinappikaasun ainesosa, jota käytettiin ensimmäisessä maailmansodassa taistelukaasuna. Suomessa vuonna 1947 kloorikaasut tappoivat 19 ihmistä ja yli 100 henkeä altistui niille Raumalla tapahtuneen kloorionnettomuuden yhteydessä.

Tarkoituksenamme on herättää sinut ymmärtämään hanaveteen liittyvää massiivisista ongelmaa, johon suosittelemme tutustumaan. Kyseessä on näkymätön vihollinen, josta on mahdollista päästä eroon.

Kloorivedessä kylpeminen on suurempi riski terveydelle kuin sen juominen, sillä se ohittaa maksan, sanovat tutkijat.

Kloorin haittavaikutuksia kuvataan laajemmin tässä artikkelissa, jossa todetaan mm. seuraavaa:

  • Kloorattu vesi tuhoaa suoliston hyvät bakteerit. Monet tuoreet tutkimukset alkavat vasta ymmärtää kuinka tärkeä suoliston bakteerikanta on henkiselle ja ruumiilliselle hyvinvoinnille.”
  • “Klooratussa vedessä kylpeminen tai uiminen voi aiheuttaa jopa syöpää.”
  • “Yhteys kloorin ja eturauhas- ja peräsuolensyövän välillä on tunnettu jo kauan, mutta vasta hiljattain tutkijat ovat havainneet yhteyden yleisen klooridesifiointiaineen ja rintasyövän välillä, mikä koskettaa joka kahdeksatta amerikkalaisnaista.”
  • Suihkussa käynti tai kylpeminen klooratussa vedessä voi olla erityisen haitallista, sillä kuuma vesi avaa ihohuokoset samalla kun kuuma vesi kiihdyttää kloorin haihtumista ilmaan hengitettäväksi. Joidenkin tutkimusten mukaan saatat hengittää jopa 50 % enemmän klooria kuuman suihkun aikana kuin uidessa viileässä altaassa.”
Englanninkielinen video kloorin haitoista: “Kylpeminen ja kloorin juominen on hidas itsemurhan muoto.”

Klooria sisältävää sinappikaasua käytetään kemiallisena aseena.

Myös Wikipedia kertoo kloorin ominaisuuksista ja sen käytöstä seuraavasti:

  • “Kloorikaasu ärsyttää hengityselimiä ja silmiä erityisesti lapsilla ja vanhuksilla. Sen kaasumainen olomuoto ärsyttää limakalvoja ja nestemäisenä se polttaa ihoa. Pitkäaikainen altistus pienellekin määrälle kloorikaasua heikentää keuhkoja ja altistaa muille keuhkovaurioihin.
  • Jo 3,5 miljoonasosaa klooria riittää hajun aistimiseen. Kloorille altistuessa ei kaasunpitoisuus saa ylittää 0,5 miljoonasosaa (40 tunnin työviikossa). Hetkellinen altistus suurelle kloorikaasupitoisuudelle voi johtaa keuhkopöhöön, jossa nestettä kerääntyy keuhkoihin, mikä puolestaan voi johtaa tukehtumiskuolemaan (1 000 miljoonasosaa tai enemmän).”
Kloorin hengittäminen on vaarallista.

Kloorin haitoista on tiedetty pitkään.

Vaikka kloorin haitat ovat laajalti tiedossa, julkisessa keskusteluissa niistä puhutaan vain vähän. Iltalehti esimerkiksi varoitti kloorin haitoista vuonna 2008 lyhyessä artikkelissaan, jossa todetaan mm. näin:

  • “Altistuminen pienelle määrälle klooria voi aiheuttaa puolen tunnin jälkeen lievää hengitysteiden ärsytystä, yskimistä ja päänsärkyä.”
  • Kloorikaasun pitkäaikainen hengittäminen voi pahimmillaan olla erittäin vaarallista. Seurauksena on voimakas yskänärsytys, puristava tai polttava tunne rinnassa ja oksentelu tai jopa hengenvaarallisen keuhkopöhö, joka voi ilmetä vasta vuorokauden kuluttua.”

Kloorista puhdistettu vesi kaunistaa.

Edellä kuvattujen terveysseikkojen ohella kloorittoman veden käyttö peseytymisessä on myös esteettisyys- ja mukavuusasia. Puhdistettua suihkuvettä käyttävät ihmiset tietävät kokemuksestaan, että puhdistettu vesi ei kuivata ihoa ja hiuksia samalla tavalla kuin kloorivesi.

Suihkusuodatin on helppo ratkaisu kloorin poistoon.

Miten voit poistaa kloorin ja sen johdannaiset vedestä?

Kloori haihtuu vedestä huoneenlämmössä. Kloorin johdannaisen, kloramiinin, haihtuminen kestää pidempään. Kloorin poistumisnopeuteen vaikuttavia tekijöitä ovat ilmanvaihto, lämpötila sekä astian muoto. Keittäminen on nopein tapa haihduttaa kloori kotikonstein. Huom! Vesi kannattaa laittaa etukäteen löylyastiaan, jotta kloori ehtii haihtua ennen saunomista.

Klooria voidaan poistaa myös tietyillä kemikaaleilla. Niitä ei mielestämme tulisi kuitenkaan tarpeettomasti lisätä veteen vaan pyrkiä mielummin poistamaan kemikaaleja sekä muita vaarallisia epäpuhtauksia, joista kerromme tarkemmin tässä artikkelissa: https://vedenpuhdistaminen.com/juomavedenpuhdistaminen-kannattaa-5-myrkyllista-syyta-miksi/

Kloorin voi myös poistaa vedestä asettamalla ”puhdistavan” lasiastian aurinkoon tai ilmapumpun puhallusalueelle. Tällä tavoin pääset eroon kaikesta kloorista, mutta se saattaa kestää päivän tai kaksi – ei kovin käytännöllistä.

Klooritonta pesuvettä saadaan puhtaasta vedenlähteestä kuten omasta kaivosta tai järvestä. Kaupunkiasunnoissa, jossa ei useinkaan ole käytössä puhtaita vedenlähteitä, suihkuvesi voidaan puhdistaa joko suihkusuodattimella tai varaamalla vettä sammioon, jotta kloori saadaan poistettua.

Tarjoamamme ratkaisun, kun tiedostat ongelman ja mietit mitä tehdä.

Vedenpuhdistaminen.com antaa sinulle ratkaisuja, jotka ovat kilpailukykyisiä ja ratkaisevat klooriongelman. Berkeyn suihkusuodattimen löydät täältä.

Jos koet artikkelin tärkeäksi, jaa se eteenpäin! Tiedämme, että ihmisillä ei ole aiheesta tarpeeksi tietoa ja tiedämme, että lähipiirisi arvostaisi sitä.

Vedenpuhdistaminen.com

Berkey vedenpuhdistin.
Vedenpuhdistaminen.com

Tilaamalla uutiskirjeemme saat alennuskoodien ja ajankohtaisen tiedon lisäksi e-kirjan MIESVOIMAA! Opas testosteronitason parantamiseen

Samankaltaiset artikkelit