Tukholman yliopiston tutkimus kertoo, että maailmassa ei ole paikkaa missä ei ole PHAS yhdisteitä.

No tämäpä kiva uutinen. Eli maailma on nyt niin pilalla suuryritysten aiheuttamien ympäristömyrkkyjen osalta, että kaikkialla on niitä. Eikä ne poistu elimistöstä. Tätä ei pidä sekoittaa ilmastonmuutos puheisiin, jotka perustuvat muuhun kuin faktoihin.

Suuryrityksien tapa toimia on ollut tiedossa jo kauan. Tee rikos, usein valtava ympäristörikos, maksa sakot ja jatka kuten ennenkin!

Väitän, että kun laskevasta syntyvyydestä puhutaan, tässä on osa syy, muiden oheisessa artikkelissa kuvattujen asioiden lisäksi.

Altistuminen runsaalle määrälle PFAS-yhdisteitä voi lisätä esimerkiksi syöpäriskiä ja hedelmällisyysongelmia. Yhdisteiden käyttöä on rajoitettava nopeasti, tutkijat vaativat. YLE 4.8.2022

Tutkimuksen mukaan erään PFAS-yhdisteen määrä sadevedessä ylittää usein kaikkialla maapallolla yhdysvaltalaisen neuvoa-antavan juomavesiohjeistuksen.” YLE 4.8.2022

Esille on nostettu myös se, että PFAS-yhdisteitä voi olla juomavedessä. Aiemmin tänä vuonna BBC uutisoi, että PFAS-arvot ylittävät eurooppalaiset turvarajat monin paikoin Englannissa. Turvarajoista monet ovat neuvoa-antavia.” Sama YLE artikkeli

Koko artikkeli

Iltalehden artikkeli samasta aiheesta 11.8.2022

No nyt asia on tiedossa kuka kantaa vastuun! Tässä vaiheessa sinä kuluttajana, koska valtiot ovat voimattomia suuryritysten vallan edessä. Tee siis omat johtopäätöksesi ostopäätöksilläsi ja tee kaikkesi varmistaaksesi niin puhdas elinympäristö itsellesi kuin mahdollista.

Mitä ovat PHAS-yhdisteet

THL kertoo asiasta mm.

“PFAS-yhdisteet ovat hiilivetyketjuja, joiden kaikki vetyatomit on korvattu fluorilla. PFAS-yhdisteistä merkittävimpiä ovat PFOS (perfluoro-oktaanisulfonaatti) ja PFOA (perfluoro-oktaanihappo). Erittäin kestävän hiili-fluorisidoksen vuoksi PFAS-yhdisteet hajoavat ympäristössä erittäin hitaasti. PFAS-yhdisteet rikastuvat ravintoketjussa ja kertyvät elimistössä veren proteiineihin, munuaisiin ja maksaan. Yhdisteiden kertyminen elimistöön johtuu siitä, että ne eivät helposti erity virtsan tai ulosteiden mukana.”

“PFAS-yhdisteet saattavat aiheuttaa riskin ihmisen terveydelle ja kehitykselle. EFSA arvioi, että altistuminen PFAS-yhdisteille on yhteydessä heikentyneeseen immuunivasteeseen. Altistuminen saattaa vaikuttaa myös kohonneeseen kolesteroliin, maksan toimintaan, tulehdusalttiuteen ja alhaiseen syntymäpainoon”

Tämä koko PHAS uutisointi sai vereni kiehumaan. Valinnat tämän tiedon saamisen jälkeen ovat kuitenkin meidän omiamme. Ekotoksikologian erikoismies professori Jussi Kukkonen kertoo 12.8. Iltalehden artikkelissa seuraavaa:

“Kukkosen mukaan sadeveteen liittyvä uutinen ei ole muuttanut sitä tosiasiaa, että hanasta tai kaivosta tuleva juomavesi on Suomessa edelleen erinomaista. Hän kuitenkin huomauttaa, että erilaisia uhkia on olemassa.

– Kaiken kaikkiaan ympäristön kemikalisaatio on yksi uhka. Oleellista on se, miten Suomen pohjavesivaroja pystytään suojelemaan.”

Kukkonen on osaksi oikeassa kuten valtavirtaiset asiantuntijat “aina” pintaraapaisulla ovat, mutta, hänkään ei tiedä KAIKKIEN KAIVOJEN JA HANAVESIEN VEDENLAATUA ja erinomaista laadultaan ei ole myöskään oikea määritelmä.

Vedenpuhdistaminen.com

Vedenpuhdistaminen.com

Tilaamalla kerran kuukaudessa lähettämämme uutiskirjeen saat alennuskoodien ja ajankohtaisen tiedon lisäksi e-kirjan MIESVOIMAA! Opas testosteronitason parantamiseen

Samankaltaiset artikkelit