Preppaus eli valmistautuminen – merkit ovat kaikkien tiedossa

Lyhyt näkymäkuvaus tähän hetkeen ja tulevaan

Miten ihmiset reagoivat kun järjestelmä järkkyy, eikä vesi, ruoka, liikkuminen ja turvallisuus olekaan enää itsestäänselvyys ja “lintukoto” on uhattuna. Uhkakuvia on nyt kaikkialla piirrettynä, miten siihen varautuu on ylivoimaisesti paras tapa suojata itsensä ja lähimmäiset.

Vedenpuhdistaminen.com on alusta lähtien perustunut tähän teemaan. Toiminta ja tilannekehityksen ymmärtäminen ovat varautumisen avaintekijöitä. Panikointi tulee olemaan näkyvä osa massojen liikkeitä ja et halua olla sen massan mukana.

Virallinen tarina puhuu 72- tunnin varautumis-suunnitelmasta, hyvä alku, mutta miten loppu? 3 päivää ja sitten jonoon kun ja jos valtion instanssit antaa leipää, lääkkeitä ja vettä. Olet lyhyessä ajassa toisten armoilla ja se ei ole hyvä. Etkä todellakaan päätä mitä laatua saat.

Ukraina

Kuulin Kiovalaisesta vedenpuhdistin valmistajasta, että he alkoivat toimittamaan ihmisille henkilökohtaisia hanasuodattimia, kun vesihuolto jossain kaupungissa saastui. Eli vaikka vettä tulisikin hanasta niin sen laatu voi olla kontaminoitunut, koska puhdistamot eivät toimi tai niihin ei saada tarvittavia puhdistusprosesseissa käytettäviä kemikaaleja.

Ukrainassa kyseiset toimitetut hanasuodattimet auttoivat. Hanasuodattimella vedestä saa jo juomakelpoista esimerkiksi bakteereiden osalta, mikä on yleisin saaste siinä vaiheessa kun puhdistamot lakkaavat toimimasta ja putket hajoilevat.

Tämän lisäksi maailmalla on nähty rankkoja ulkonaliikkumiskieltoja, ostoskieltoja, mellakoita, puutteita. Tämä on nyt arkipäivää ja me voimme vaikuttaa omin valinnoin etukäteen läheistemme turvallisuuteen.

Vedensaanti oleellista ja toimintakehoitus myös KAIKKEEN muuhun

Tämän sivuston tarkoitus ei ole puuttua lääkevarmuusvarastoihin tai edes ruokavarmuuteen kotona, mutta niihin perehtymiseen annamme vahvan suosituksen kyllä. Vesi on se asia, mihin keskitetään blogin ajatukset. Kun vedensaanti vaikeutuu, mitä voit tehdä riippumattomasti ja itsenäisesti?

Aikuiselle hyvä määrä tilanteesta ja vuodenajastakin riippuen 2 litraa puhdasta juomavettä on tähdättävä askelmerkki. Vettä tarvitaan lisäksi ruoanlaittoon ja hygieniaan. Näihin tarpeisiin on 1–2 ämpärillistä henkeä kohti vuorokaudessa – vähemmälläkin pärjää. Ja kaiken tuosta ei välttämättä tarvitse olla täysin puhdasta.

poikkeustilanteessa kaupat voivat olla tyhjiä ja sinulla olisi hyvä olla kotivaraa ja ruokaomavaraisuutta

Jos vettä ei tule totutusti tai siinä on epäpuhtausongelmia

  • Varaudu tilanteeseen kannellisilla astioilla tai kanistereilla, joilla voit noutaa vettä vesivarastoista luonnossa (esimerkiksi joet, järvet) ja vedenjakelupisteistä
  • Selvitä, missä on vettä lähelläsi
  • Selvitä, millä keinoilla puhdistaa vetesi ja säilöä sitä laadukkaasti

Muita ajateltavia ja opeteltavia asioita

  • WC:n säiliöönkään ei tule vettä, joten sen voi vetää vain kerran. Ämpäriin, pönttöön jne. voi asentaa roskapussin, johon tehdään tarpeet.
  • Kuparia on käytetty muinaisista ajoista lähtien veden desinfiointiin ja puhdistamiseen. Matala-asteinen kupari on välttämätön ainesosa ihmisen ruokavaliossa. Mikro-organismit, kuten haitalliset bakteerit inaktivoituvat nopeasti, kun ne altistuvat kuparipinnoille. Tämän seurauksena kuparikannut voivat olla erittäin tehokkaita veden puhdistamisessa ja veden välityksellä tarttuvien taudinaiheuttajien poistamisessa
  • Hopean käyttö vedenpuhdistamisessa – tästä tulevaisuudessa artikkeli sivuillemme
  • Löydä ryhmä, jossa haluat ja voit toimia yhteistyössä, yksi vastaa vedestä, yksi ruuasta, yksi estää paniikin ja johtaa…

Vedenpuhdistaminen.com

Lisää ajattelua aihepiiristä ja muusta Kotivaraistelua bloggaajilta.

Berkey vedenpuhdistin.
Vedenpuhdistaminen.com

Tilaamalla uutiskirjeemme saat alennuskoodien ja ajankohtaisen tiedon lisäksi e-kirjan MIESVOIMAA! Opas testosteronitason parantamiseen

Samankaltaiset artikkelit