Vedenpuhdistinta valittaessa tiedätkö, mikä on käyttötarkoitukseesi sopivin?

Jos liikut paljon ja tarvitset puhdasta vettä mukaasi, onko sen kantaminen puhdistettuna mahdollista vai pitäisikö olla mukaan otettava puhdistin? Tai vietät paljon ajastasi yhdessä paikassa ja haluat helpoimman mahdollisen tavan saada varmasti puhdasta vettä? Tai pahin skenaario, että vedenjakelu katkeaa pitkäksi aikaa… Tässä artikkelissa osoitetaan selkeämmin mikä varsinainen tuote voisi sopia tarpeeseesi – tuote esittelyä.

Olen kesämökkeilijä

Käyn mökillä kesällä ja tarvitsen vain juomavettä. Tämä asia on ratkaistavissa helposti joko liikutettavalla Berkey-vedenpuhdistimella tai pienellä AQVA PURE 2 -laitteella. Jos mökkisi on meren äärellä, on AQVAlla siihen ratkaisu, jolla saat puhdasta juomavettä merestä.

Mikäli mökkisi lähellä on peltoalueita, on mahdollista, että veteesi pääsee mm. glyfosaatteja. Meidän kehotuksemme on ottaa tämä vahvasti huomioon. Sekä käänteisosmoosi laitteet, että Berkey poistavat ongelman.

Suomalaiset rakastavat mökkeilyä.

Tykkään matkustella ja liikkua

Berkeyt on helposti mukaan otettavia ja osat menevät sisäkkäin kuljetettaessa, jolloin myös tilaa säästyy. Asennus on helppo ja et tarvitse työkaluja. Jos liikut yksin, Travel malli riittää, mutta perheen kanssa isommat mallit Big tai Royal ovat käytännöllisemmät. Matkustaessa helppous ja tavaratilanpuute ovat avainasemassa. Myös pienempi suodatinkannu voi olla riittävä, joskaan ei täydellinen puhdistaja.

Joissain maissa veteen lisätään fluoria, joka on hermomyrkky ja esimerkiksi rotanmyrkyn ainesosa. Se on onko fluorista terveysvaikutuksia tämän yli jää kunkin oman tutkimuksen varaan. Ratkaisuksi fluori,-arsenikkisuodattimet.

matkailu on suomalaisille tärkeää, mutta vedenlaatu huolettaa.
Matkailu on monille elämäntapa.

Kaupungissa, mutta en luota hanaveteen

Sekä Berkey että AQVA tarjoavat tähän ratkaisuja. Jos haluat suodattaa vettä puhtaammaksi riittää joko AQVAn hanasuodatin tai pöytäkannukin, mutta todella puhtaaseen veteen tarvitset Berkeyn ja mahdollisesti lisäosiksi fluori-/arsenikki suodattimet. Toinen vaihtoehto on AQVAn käänteisosmoosilaite, mikä vaatii kevyen asennuksen. Asennustöitä ei todellakaan tarvitse pelästyä, sillä ohjeet ovat helpot ja asentaminen siten myös.

kaupungeissa vedenlaadun vaihtelut voivat olla suuriakin.

Preppaus eli varautuminen

Preppauksen perusajatuksena on, että mahdollisimman moni normaalista poikkeava tilanne on etukäteen mietitty. AQVA ja Berkey ovat tässä tasavahvoja, mutta eri ominaisuuksilla. Täysin puhtaaseen juomaveteen mistä vain vesilähteestä löytyy AQVAlta laaja valikoima kevyin asennuksin käytettäviä ratkaisuja.

Käytännössä jos olet meren, järven, joen äärellä pysyvämmin, AQVAn ratkaisut ovat helppoja, luotettavia ja vaivattomia – alku asennuksen jälkeen. Jos liikut eri paikkojen välillä runsaasti ja et kiinteästi missään, Berkey tarjoaa ketterämmän ratkaisun, mutta vain makealle vedelle. Kaikissa tapauksissa ja valinnoissasi, muista että varaosia, kuten suodattimia on hyvä olla aina varastossa.

Kustannukset

Aiheen osalta on kiinnitettävä huomiota hankintakuluihin, käyttökuluihin ja käyttötarpeeseen. Pitkällä aikavälillä mitattuna Berkeyn tuotteet tulevat edullisemmiksi kuin mikään muu tiedossamme oleva ratkaisu vedenpuhdistamiseen, koska Black Berkey suodatinpatruunoiden käyttöikä oikeinhoidettuna on jopa yli 10 vuotta. Jos tarvitset myös fluori/arsenikkisuodattimet, joiden vaihtoväli on 1. vuosi tilanne vähän muuttuu.

AQVAn laajasta valikoimasta löytyy laajalla kattauksella tuotteita hyvin edullisesta aina kalliimpaan useiden tuhansien eurojen laitteistoon asti. Hanasuodatin tai pöytäsuodatin ovat edullisia hankkia, mutta eivät ole puhdistimia sanan tarkoituksenmukaisessa merkityksessä ja suodattimia tulee myös vaihtaa säännöllisesti, joka maksaa.

AQVAn puhdistimista kaikkiin tulee tehdä vuosittain jonkun suodatusjärjestelmäosan vaihto – normaalissa käytössä. Mikä on erinomaista taas, että osia saa helposti ja vaivattomasti ja myös tarjouksia voi kytätä sekä ostaa vaikka varastoon kun hyvä tarjous osuu kohdalle. Oma tarpeesi määrittää kuinka ison ja tehokkaan laitteiston tarvitset. Jos haluat myös suihkuveden puhdistettua tai laitteen tulisi puhdistaa yhteisölle vettä, löytyy AQVAlta laajasti erilaisia vaihtoehtoja.

Asennukset, lisä-/varaosat, takuu

Molemmat järjestelmät mitä suosittelemme, ovat sanalla sanoen helppoja. Kummankin käyttöönottoon, huoltoon ja käyttöön on runsaasti lisätietoja sivuillamme Vedenpuhdistaminen.com ja muutenkin helposti saatavilla. Lisäosia saa pääsääntöisesti 1 – 7 päivän sisään tilauksesta. Molemmilla on myös laatutuottajien mukaisesti takuut tuotteisiinsa, mutta näihin voi tutustua tarkemmin kummankin omille tuotteille kohdistetuilla sivuillamme.

Mikä on paras?

Kysymys on tarkoituksella asetettu niin, ettemme edes voi vastata siihen. Molemmat ovat alansa huippuja ja pitkän historian omaavia laatumerkkejä. Emme pyri sanomaan, etteikö maailmassa olisi muitakin laadukkaista brändejä, mutta kaikista merkeistä mihin olemme törmänneet nämä yhdessä täyttävät kaikki raksit parhaasta, riippuen käyttötarkoituksesta. Amerikkalainen Berkey on maailmanmarkkinoiden laatunimi, jolla pärjää lähes kaikissa tilanteissa kun taas AQVAn laaja valikoima, kotimainen palvelu ja tuotelaatu kummassakin edellä mainitussa vakuuttaa kriittisenkin kuluttajan.

laatu, mikä on paras ratkaisu vedenpuhdistamiseen.

Tämä artikkeli on ensikäteen otettavaa tietoa ja suosittelemme syventymään tuotteisiin kunnolla sivuillamme Vedenpuhdistaminen.com, jotta varmasti tiedät mitä tarvitset. Investointi voi alkuun olla iso ja siksikin me tarjoamme niin paljon laadukasta tietoa eri parametrein kuin mahdollista. Jos epäilet tarvitsetko edes vedenpuhdistusta, lue lisää artikkeleita sivuiltamme. Puhdasta vettä ei tänä päivänä voi enää ottaa itsestäänselvyytenä.

Vedenpuhdistaminen.com – kysy jos tarvitset lisätietoja mistä vaan sivuillamme mainitusta asiasta tai tuotteesta, vastaamme mahdollisimman pian!

Lue myös