Käänteisosmoosi on todella tehokas

Käänteisosmoosi on suodatusmenetelmä, jota käytetään ionien ja molekyylien poistamiseksi liuoksesta kohdistamalla painetta liuokseen puoliläpäisevän tai selektiivisen kalvon toisella puolella. Suuret molekyylit (liuenneet aineet) eivät voi läpäistä kalvoa, joten ne pysyvät toisella puolella. Vesi (liuotin) voi ylittää kalvon. 

Käänteisosmoosi todella toimii

Käänteisosmoosin käytännön toimintaperiaate eli miten massa kulkeutuu diffuusion ja säännöllisen osmoosin kautta. Diffuusio on molekyylien liike alueelta, jolla on korkeampi pitoisuus pienemmälle alueella. Osmoosi on erityinen diffuusiotapaus, jossa molekyylit ovat vettä ja pitoisuusgradientti tapahtuu puoliläpäisevän kalvon poikki. Puoliläpäisevä kalvo sallii veden kulkemisen, mutta molekyylit kuten Na +, Ca 2+, Cl tai suuremmat molekyylit kuten glukoosi, urea, bakteerit jäävät toiselle puolelle.

Diffuusio ja osmoosi ovat termodynaamisesti suotuisia ja jatkuvat, kunnes tasapaino saavutetaan. Osmoosi voidaan hidastaa, pysäyttää tai jopa kääntää, jos kalvoon kohdistetaan riittävä paine kalvon “väkevältä” puolelta.

Vielä hetki huomiota vaikka, tämä on monimutkaisen kuuloista, tässä on kaikki selitettynä.

Käänteinen osmoosi tapahtuu, kun vettä siirretään kalvon läpi pitoisuusgradienttia vastaan ​​alemmasta pitoisuudesta suurempaan. Kuvittele havainnollistamiseksi puoliläpäisevä kalvo, jonka toisella puolella on makeaa vettä ja toisella puolella väkevää vesiliuosta. Jos normaali osmoosi tapahtuu, makea vesi läpäisee kalvon väkevöidyn liuoksen laimentamiseksi. Käänteisosmoosissa paine kohdistetaan väkevöidyn liuoksen puolelle pakottaen vesimolekyylit kalvon läpi makean veden puolelle.

Käänteisosmoosiin käytettyjen kalvojen huokoskokoja on erilaisia. Vaikka pieni huokoskoko tekee paremman suodatustyön, mutta veden siirtäminen kestää kauemmin. Se on sama kuin yrittää kaataa vettä siivilän läpi verrattuna kaataa se paperipyyhkeen läpi. Käänteisosmoosi eroaa kuitenkin yksinkertaisesta kalvosuodatuksesta siten, että siihen liittyy sekä diffuusiota, virtausnopeuden ja paineen vaihteluita.

Käänteisosmoosin käyttö

Käänteisosmoosia käytetään pääasiassa kaupallisissa ja asuinvesisuodatuksissa. Se on myös yksi meriveden suolanpoistomenetelmistä. Käänteisosmoosi ei pelkästään vähennä tai poista suolaa, vaan myös suodattaa metallit, orgaaniset epäpuhtaudet ja taudinaiheuttajat (lyijyn, elohopean, kromi-6:n ja kloorin jne).

Käänteisosmoosi ja “kuollut vesi” käsite

Yksi vastaväite käänteisosmonoitua vettä kohtaan on, että se on “kuollutta vettä”.  Kuolleella vedellä tarkoitetaan mineraaleista puhdistettua vettä. Lukemalla artikkelin loppuun asti, käsite muuttuu ja huomaat sen olevan erinomainen vaihtoehto sinulle.

Kalsiumin ja magnesiumin terveyshyödyt

Kehomme tarvitsee kalsiumia ja magnesiumia toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla.

Kalsium on välttämätön monille eri kehon toiminnoille. Se tehostaa luun kasvua, auttaa lihaksia supistumaan, pitää sydämen toiminnassa ja yms. Kun ihmisellä on kalsiumin puutos, voi ilmetä kaikenlaisia ​​terveysongelmia, kuten hampaiden reikiintymistä, luunmurtumia ja veren hyytymisongelmia.

Samalla tavalla magnesium auttaa kehoa monin eri tavoin. Se edistää tervettä aivojen toimintaa, alentaa verenpainetta, taistelee tulehduksia vastaan yms. Ilman sitä elimistö on altis monille sairauksille, kuten sydänsairauksille, luukadolle ja tyypin 2 diabetekselle.

Keho tarvitsee jatkuvasti molempia kivennäisaineita. Ja vaikka saat niitä muista lähteistä, kuten ruoasta ja lisäravinteista, laadukas juomavesi on erinomainen tapa pitää omat mineraalitasosi kunnossa.

“Kuolleen veden” seuraukset – alentunut veden PH- arvo

“Kuollut vesi” on happamampaa, koska sen pH putoaa alle seitsemän ilman alkalisia mineraaleja, kuten kalsiumia ja magnesiumia. Happaman veden haitallisuudesta kuulee myös puhuttavan paljon. Ja kyse on siis siitä, että  sieltä puuttuu tärkeitä emäksisiä mineraaleja. Normaalin veden PHn tulisi olla noin 7. Jotkut pullovesiyritykset ja puhdistamot saattavat käyttää käänteisosmoosipuhdistettua vettä. Siksi missään nimessä emme suosittelisi käyttämään vain käänteisosmonoitua vettä mikä ei ole uudelleen mineralisoitu, mutta…

Kaikki käänteisosmoosisuodattimet eivät tuota kuollutta vettä!

Käänteisosmoosijärjestelmät, eivät vain suodata pois huonoja, vaan lisäävät myös hyviä! Hyvissä käänteisosmoosi järjestelmissä on kalsiumin ja magnesiumin lisäys takaisin veteen ja ne herättävät siis veden tällä tavoin takaisin “eloon”. Tutustu markkinoiden vaihtoehtoihin tarkemmin ja etsi käyttöösi sopivin vedenpuhdistustapa, mökille, veneeseen, kotiin – tilanteesta riippumatta!

Vedenpuhdistaminen.com

Berkey vedenpuhdistin.
Vedenpuhdistaminen.com

Tilaamalla uutiskirjeemme saat alennuskoodien ja ajankohtaisen tiedon lisäksi e-kirjan MIESVOIMAA! Opas testosteronitason parantamiseen

Samankaltaiset artikkelit